vrijdag 18 april 2014

Anti aanbakpan blokker

Bij Blokker verkopen we veel verschillende merken koekenpannen. Het beste verkochte merk onder de koekenpannen is toch wel Tefal. Tefal koekenpannen zijn van hoogwaardige kwaliteit en hebben een anti -aanbaklaag. Het zijn dan ook goede pannen voor beginnende kokers en amateur koks!


Anti aanbakpan blokker

Je herkent een goede anti - aanbakpan aan de volgende punten: De anti -aanbaklaag voelt niet te ruw aan. De bodem is dikker is dan de panwand. Een ‘sandwichbodem’ die is opgebouwd uit verschillende lagen is het best: die verdeelt de hitte goed en trekt niet krom. De steel ligt lekker in de hand en glijdt niet weg in natte of vette handen.


Zijn innovatieve concept bestaat uit een proces van het aanbrengen van PTFE op een aluminium schijf door deze te behandelen met zoutzuur. Het resultaat was een volledige anti - aanbakpan. Wat begon met één anti - aanbakpan groeide al snel uit tot een volledig assortiment pannen. Nieuwe generatie anti - aanbakpan.


Anti aanbakpan blokker

We wilden er eigenlijk juist vanaf, maar de nieuwe generatie anti -aanbak pannen willen we toch even noemen. Deze pannen bevatten een keramische Thermolon laag. Thermolon heeft dezelfde werking als Teflon maar is geheel vrij van PFOA.


Hierdoor komen er geen schadelijke gassen vrij tijdens het bakken en braden. De hele hype rondom de anti -aanbaklaag was ook dat je vetvrij kon bakken. En dit is totaal geen vereiste bij ons. Mocht je toch niet zonder je anti - aanbakpan kunnen, gebruik hem dan alleen voor delicate gerechten die op een laag vuur gebakken moeten worden. Doe de pan weg zodra je de eerste tekenen van gebruikssporen ziet.


Lekker makkelijk ook, want je zet de pan op het vuur, gooit er wat bakboter in en zonder al te veel moeite bak je een lekker stukje vlees. Wat als de pan beschadigd is? We gingen de straat op en vroegen aan toevallige voorbijgangers wat zij doen met een beschadigde anti. De meest gebruikte koekenpan is die met anti -aanbaklaag, en daar is veel om te doen.


Er zijn meerdere soorten anti -aanbaklagen, maar de bekendste is natuurlijk die van Teflon. De laag is iets doffer geworden en wat verkleur maar is nog steeds anti -aanbak en blijft daarmee in ieder geval veel langer goed dan bij de diverse Teflon pannen die ik versleten heb. Conclusie na twee jaar keramische anti -aanbak pannen gebruiken.


Anti aanbakpan blokker

Ook keramische anti -aanbak pannen blijven niet zo perfect glad als bij aankoop. Dit probleem leidde tot een revolutionair product waar Tefal mee groot is geworden: de anti - aanbakpan. Sindsdien zet het bedrijf zich steeds in om het leven van de consument zo makkelijk mogelijk te maken. Met concepten en innovaties, die gebaseerd zijn op jouw behoeften, staat Tefal op nummer op het gebied van anti -aanbakpannen. Teflon zit eigenlijk in bijna alle anti -aanbakpannen, de bekende merken zijn: Tefal, HEMA pannen, Blokker pannen, een deel van de bekende BK pannen.


En let op, Teflon zit niet alleen in pannen, maar ook in bijvoorbeeld taart- en cakevormen, tosti-ijzer, gourmetstel. Let dus goed op dat je deze apparaten en niet oververhit. Een schone keramische pan zal niet of nauwelijks aanbakken.


Hier een korte video van hoe een anti - aanbakpan hoort te bakken tijdens het omschudden. In dit voorbeeld: Kipfilet met kipkruiden. Met name de kipkruiden bakken snel aan dus verdeel ze vooraf goed zijn over de kipfilet en laat ze eerst intrekken. Het werd dan ook al snel niet alleen gebruikt in allerlei merken koekenpannen maar ook in tosti-ijzers, ovenschalen, taart- en cakevormen en rijstkokers.


Pannen voor inductie kopen? Omdat er niet snel een bruin korstje ontstond werd het vuur onder een anti - aanbakpan vaak nogal hoog opgestookt. En daar zit hem nou juist het gevaar! Ontvang lekkere recepten, informatie over onze pannen en blijf op de hoogte van onze acties via de nieuwsbrief. Als je een keramische pan met een lichtgekleurde anti -aanbaklaag koopt en je wilt deze schoon houden (ook voor het zicht) dan zal je een zachte schuurspons moeten gebruiken en dan slijt de anti -aanbaklaag sneller en gaat de pan snel aanbakken.


Ik lees verschillende ervaringen over de anti aanbaklaag dat die op den duur slecht wordt maar na jarenlange ervaring (probleem ook zelf ervaren) ben ik er achter gekomen dat het echt ligt aan de manier hoe je de pan reinigt. In de vaatwasser doen (wat volgens de fabrikanten gewoon kan) raad ik je sterk af. Dit verkort wel degelijk de levensduur.


Het is niet zo eenvoudig om een goede pan te kopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts