Je kunt spitskool ook invriezen na 2-minuten blancheren. Je kunt de groente dan tot maanden bewaren in de vriezer (minimaal -18°C). Spitskool kun je uitstekend bewaren.
Een gave bol kan zo enkele weken op een koele, donkere plek worden bewaard. Gesneden spitskool is slechts enkele dagen goe in het groentevak van de koelkast. Snijd schoongemaakte kool in repen en blancheer deze 1-minuten. In tegenstelling tot wittekool komt spitskool niet in aanmerking om te bewaren tijdens de wintermaanden. Als je deze kool blancheert, kun je hem invriezen.
Hoe lang kun je spitskool bewaren ? Voorverpakte spitskool kun je circa tot dagen in de koelkast bij een temperatuur van 12°C tot 15°C bewaren. Bewaar je spitskool in de vriezer? Dan kun je het tot wel maanden bewaren , mits je een temperatuur van -18°C of lager bewaart. Wanneer je spitskool koopt let er dan op dat deze er fris, knapperig en heldergroen uitziet.
In de koelkast houd je deze rustig een week goed. Wanneer je de spitskool eenmaal in reepjes hebt gesneden dan kun je deze nog een dag of twee bewaren. De titel zegt het al: kan ik rauwe voorgesneden spitskool gewoon in de vriezer stoppen?
Ik heb natuurlijk een zak van 5gram gekocht en dat is veel te veel voor mij alleen. Ik hoor graag jullie adviezen! Proef ook eens spitskool in reepjes geroerbakt met Spaanse peper, cashewnoten en sojasaus. Voeg de prei toe en bak deze plm.
Doe dan de spitskool erbij en roerbak alles nog plm. De spitskool moet nog knapperig blijven! Maak de spitskool op smaak met peper, zout, nootmuskaat en wat cayennepeper. Roer eetlepels crème fraîche en eetlepel mosterd door de kool.
We telen zoveel mogelijk spitskool voor de verse teelt (zomer, herfst, weeuwenteelt, etc.). Op de foto hierboven zie je de paarse spitskool Kalibos. Stomen: doe de spitskool in een ijzeren stoommandje en verdeel deze gelijkmatig. Doe 2ml water in een pan en zet het stoommandje erin. Voedsel invriezen: zo heb je altijd eten op voorraad.
De meeste mensen vriezen voedsel in omdat ze slechts eenmaal per week of per twee weken boodschappen doen, om grote voorraden aan te leggen, om resten te bewaren of om voor meerdere dagen maaltijden te kunnen koken. De vriezer Een vrieskast of een vrieskist: er is verschil tussen beiden. Op de fruitschaal kan eventueel ook, spitskool is dan wel korter houdbaar. Panklare (voorgesneden) spitskool bewaar je afgedekt met vershoudfolie een paar dagen in de koelkast. Verse spitskool kun je na blancheren (2-minuten) tot maanden in de diepvries bewaren.
De ene plek in de koelkast is meer geschikt dan een andere om voedsel langer vers te houden. Ook is er binnen de koelkast verschil tussen de warmste en koudste plek. Maar ook in de andere maanden is spitskool prima verkrijgbaar. Een mooie spitskool ziet er frisgroen uit, heeft glanzende bladeren en vertoont geen gele plekken. Topje en onderstuk van de spitkool afsnijden en in een pan met water op het vuur laten koken tot je de bladen makkelijk los.
Als je spitskool hebt geoogst, kun je deze meestal nog wel een week of twee bewaren. Mits je daarvoor natuurlijk een koele, donkere plek uitzoekt: een koelkast is een prima plek. Dat maakt ‘m ideaal voor een brede variatie aan gerechten.
Paarse spitskool kun je een aantal weken in de koelkast bewaren. Iets lekkers maken natuurlijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.