maandag 18 mei 2015

Stikstof voor wietplanten

Het is dus belangrijk dat je plant niets van dit belangrijke stofje tekort komt. Als een wietplant echter wel stikstof tekort komt, ga je dit zien aan vergeelde bladeren. Wanneer er iets mis is met wietplanten denken kwekers al snel aan tekorten, maar een overschot aan stikstof komt vaker voor. De symptomen zijn zwakke stammetjes en diepgroene klauwvormige bladeren die snel vergelen, waardoor het stikstofoverschot vaak wordt aangezien voor een te natte bodem.


Het vervult een aantal belangrijke functies in de gehele stofwisseling van de plant en is onmisbaar voor de aanmaak van chlorofyl. Stikstof is een essentieel element voor planten en dieren.

Het is best duidelijk om te zien hoe belangrijk stikstof is voor jouw cannabisplanten en waarom een tekort schadelijk kan zijn. Gelukkig is stikstof tekort best makkelijk te herkennen als je weet waar je naar moet kijken. Een van de belangrijkste tekenen van stikstof tekort in jouw wietplanten zijn de gele bladeren. Het is wel zo dat een wietplant in de verschillende fasen van haar levenscyclus, meer of minder van bepaalde voedingsstoffen verbruikt.


In de groeifase is de behoefte aan stikstof bijvoorbeeld groter, terwijl wietplanten in de bloeifase meer fosfor en kalium vragen. Biologische meststoffen voor wietplanten. Langzaam werken dus ruim van te voren in royale hoeveelheden toedienen.


De voeding verspreid zich namelijk over een groot stuk grond.

Mocht je wel gaan bijvoeden, kies dan sowieso voor een bloeivoeding. Het is een van de belangrijkste voedingsstoffen, zo niet de allerbelangrijkste voor wietplanten. Voeding - Welke voeding voor je wietplanten ? Soorten voeding voor je wietplant Over het algemeen heb je twee soorten voeding voor je wietplantje, groeivoeding en bloeivoeding. Met deze (soms biologische) boosters geef je de plant precies wat ze nodig heeft waardoor de hoeveelheid cannabis aan je plant toeneemt. Dit is de beste voedingsstof voor wietplanten.


Wormenmest bevat veel stikstof en zorgt voor een vitale grote plant met een hoge opbrengst. Visemulsie Een stroperige vloeistof die gemaakt is van visafval, erg geschikt voor buitenteelt. Deze voedingsstof bevat veel stikstof en is vloeibaar dus word snel opgenomen. Aarde voor wietplanten bevat vaak voeding voor de eerste tot weken, waardoor je puur op de verhouding van voedingsstoffen in de aarde hoeft te letten. Zorg ervoor dat het niveau van stikstof , fosfor en kalium niet te veel zakt, anders krijgt je groeiende wietplant het moeilijk.


En dat zal je merken in een gereduceerde of zelfs mislukte oogst. Teveel voeding gegeven aan jouw wietplant ? Zie bovenstaande afbeelding voor een ‘vetgemeste’ wietplant. In deze brokken zitten de overige veertien elementen die een wietplant nodig heeft. Zo kan de plant weelderige toppen creëren voor smakelijke wiet vol THC, CBD en terpenen.


Juiste voeding voor wietplanten.

Naast kalium, fosfor en stikstof zijn er ook andere stoffen die nodig zijn om je plant uit te laten groeien tot een vitale wietplant. Zo is magnesium bijvoorbeeld essentieel om het fotosyntheseproces en de aanmaak van eiwitten te stimuleren. Zwavel als voeding voor wietplanten ondersteunt de aanmaak van eiwitten. In de groeiperiode heeft een wietplant vooral kalium en verse lucht nodig, als een van deze te weinig aanwezig is zal je plant langzaam steeds meer geel blad ontwikkelen.


Ontbreekt er bijvoorbeeld stikstof , kalium, calcium, fosfaat of magnesium… dan kun je te maken krijgen met gele bladeren. Vanzelfsprekend is dit niet goed voor je plant en komt het je oogst niet ten goede. Een kort overzicht van bladproblemen door gele bladeren: Is je wietplant in zijn geheel geel en voelt hij zwaar aan? N= stikstof , zorgt voor groei.


P=fosfor, belangrijk voor de vorming en groei van toppen. K=kalium, stimulatie van de wortelgroei. Mg=magnesium, zorgt voor betere opname van licht en andere voedingsstoffen. Gebruik meststoffen altijd met mate, teveel meststof is erg schadelijk voor je plant.


Handig is om eenvoudig weg de verpakking te volgen. Re: Vergeelde bladeren onderaan, stikstof tekort? Lijkt me eerder een Kalium tekort in plaats van een stikstof tekort. Je blad vergeeld vanuit de rand naar de nerf toe. Bij een N tekort vergeeld het veel egaliger en van de punt van het vlaad naar de steel toe.


Om deze situatie te verhelpen voegt men een organisch meststof toe die stikstof bevat, en houdt men de plant goed in de gaten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts