donderdag 18 juni 2015

Ongesneden boerenkool kopen

Ongesneden boerenkool kopen

Goedkoopste landelijke bezorging in heel Nederland. Profiteer van gemak en top service! Ruime keuze tuinartikelen online. Top merk Superfoodme Voor slechts EUR 14.


Ongesneden boerenkool kopen

De ongesneden variant tenminste. Ga er van uit dat je ongesneden boerenkool krap een week kunt bewaren. Uiteraard loopt de boerenkool dan terug in kwaliteit, dus verse boerenkool kopen heeft de voorkeur. Combineer boerenkool ook eens met gemarineerde krabbetjes, gehakt, hachee of blokjes kaas.


Kook de groente niet te lang, want dan wordt hij papperig en daardoor minder lekker. Als je boerenkool wilt roerbakken, doe je dit ca. In de magnetron kun je boerenkool in tot minuten bereiden.


Stamp de boerenkool en aardappelen fijn. Boerenkool koken duurt tot minuten. Voeg een scheutje halfvolle melk toe. Verwarm het geheel nog even goed door.


Een stamppot boerenkool is helemaal Hollands. In Nederland lopen we een beetje achter op de mogelijkheden van boerenkool. De eerste methode bespreken we bij punt 2. Neem een ruime pan, want boerenkool slinkt niet heel erg veel. Doe de boerenkool met een ruime bodem water en een snufje zout in de pan en breng deze aan de kook. Wassen Let bij het kopen van ongesneden boerenkool op de brede kroesrand: net als de andere bladeren hoort deze frisgroen te zijn.


Bij gesneden boerenkool hoeft u slechts op de frisgroene kleur te letten. Het schoonmaken van verse boerenkool is niet moeilijk. U breekt de bladeren van de steel en snijdt de dikke stelen van het blad af.


In de supermarkt kun je bijna nooit ongesneden boerenkool kopen. Je zou bijna vergeten hoe de groene plukjes er uit zagen toen ze nog als volledige plant in de grond stonden. In mijn slowcooker maakte ik onlangs een heerlijke boerenkoolstamppot. Het is heel simpel: je schilt de aardappelen, snijd ze in stukken en legt ze onderin de slowcooker. Die moet net als de andere bladeren frisgroen zijn.


Vandaag besteld is morgen in huis! Nog enkele tips voor boerenkool maken. In een stamppot mag je best wel wat meer gebruiken zodat de smaak beter tot zijn recht komt. In salades en dergelijke is 2gram per persoon voldoende.


Verse, ongesneden boerenkool blijft ongeveer een week goed in de koelkast. Invriezen is geen enkel probleem. Al je boodschappen gratis thuisbezorgd. De pittige smaak van boerenkool wordt zachter wanneer er een periode van vorst.


Let er bij het kopen van ongesneden boerenkool op dat de krulrand. Was en droog de boerenkool , verwijder de steeltjes en harde nerven en snijd de bladeren in grote stukken. Als je een zak gesneden boerenkool hebt gekocht, hoef je dit dus niet te doen. Sprenkel de olijfolie over de boerenkool en strooi het zout en peper erover (of de andere kruiden die je hebt gekozen). Bespaar ook geld op de dure boodschappen.


Bouwina (5 woont alleen thuis) besteedt normaal gesproken rond de €1per week bij de Jumbo. Bij Silas en Elina (gezin met schoolgaande kinderen) gaat dit al richting de €398. Ook moet je voor de meeste recepten ongesneden boerenkool hebben.


Echt de steel met de bladeren. En ik weet eigenlijk niet eens waar je boerenkool op die manier nog kunt kopen. Ik koop altijd zo’n handige zak met voorgesneden boerenkool. Maar ik vermoed onder andere bij Turkse en Marokaanse supermarkten. Waar is de stamppot boerenkool ? Lekkere verse boerenkool om direct te gebruiken in een stevige stamppot.


Deze Hollandse groente groeit aan een struik met dikgenerfde bladeren en krullende uiteinden, vandaar de naam krulboerenkool. Bij ongesneden boerenkool let je op brede kroesrand. Hoe bewaar ik boerenkool ?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts