dinsdag 1 september 2015

Verzorging kerstster

Bestel eenvoudig en snel op beslist. Ga rimpels en oneffenheden tegen met de exclusieve gezichtsverzorging van MGC Derma! Alles voor jou en je kindje! In tegenstelling, zoals velen denken, is de kerstster geen wegwerpplant.


Vind je baby-uitzet bij Wehkamp.

Met de juiste verzorging van de kerstster behoudt de kerstster of kerstroos maandenlang zijn mooie gekleurde schutbladeren en is deze bijzondere kerstplant zodoende een blikvanger in iedere woonkamer. Kerstster of kerstroos De poinsettia is een kamerplant. Om te bloeien heeft de kerstster nood aan een donkere plek.


Zelfs kunstlicht kan de bloei afremmen. Twee maanden voor de knopvorming verhuist de plant naar een donkere plek, waar minstens veertien uren duisternis heerst. Bij een goede verzorging behouden de schutbladeren maandenlang hun kleur.


In onze kille Hollandse winter heeft hij dan ook speciale verzorging nodig.

De temperatuur moet minimaal °C zijn. Zorg voor voldoende vocht. Euphorbia pulcherrima) De hulst met zijn mooie rode bessen zorgt buiten voor de nodige kerstsfeer, binnen is deze eigenschap weggelegd voor de prachtige kerstster. Het bijzondere aan deze kamerplant zit hem in de felgekleurde schutbladeren.


Wanneer je te veel giet zal de plant haar bladeren laten vallen. Onder in de pot mag nooit water staan. De kerstster heeft weinig water nodig. Het is aan te bevelen om de wortels eens per week in lauwwarm water onder te dompelen tot er geen luchtbelletjes meer opstijgen. Daarna laat je de plant uitdruppelen.


Na weken zet je de plant weer lichter. Zo heb je het langste plezier van je kerstster. De verzorging van de kerstster geeft weinig problemen. Geef de plant matig water, maar laat de kluit nooit helemaal uitdrogen. Wanneer de kerstster in een koudere omgeving staat, zal de plant stukken minder lang mee gaan.


Een kerstster is erg gevoelig voor tocht. Als de kerstster een paar uur op de tocht gestaan heeft, zullen de bloemen en bladeren al beginnen uit te.

Traditie kerstster of kerstroos. Over de traditie van het gebruik om de kerstster rondom de kersttijd in huis te halen, doen verschillende verhalen de rondte. Vanwege haar lange bloeitijd en gunstige prijs is deze traditionele kerstplant de populairste kamerplant in de kerstperiode. Je kunt de kerstster twee wekelijks licht bemesten paar pas vooral tijdens de bloei op voor overbemesting. Het proces is echter niet eenvoudig.


Bekijk het overzicht en lees handige tips en adviezen. Een goed verzorgde kerster kan mooi blijven tot aan het voorjaar, om daarna uit te groeien tot een hele mooie bladplant. Ook uit consulten van vergiftigingen-informatiecentra bleek nergens dat de kerstster ooit symptomen had veroorzaakt. De vermeende giftigheid kan wellicht zijn ontstaan vinden in de giftigheid van de kerstroos, die wel giftig is.


België verward met de kerstroos (Helleborus niger). Met een kerstster haal je de kerstsfeer eenvoudig in huis. Sommige kerststerren zijn voorzien van lampjes waardoor ze s ’avonds ook voor een gezellige kerstsfeer zorgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts