vrijdag 23 oktober 2015

Koolraap kopen

Top merk Superfoodme Voor slechts EUR 14. Je vindt het bij Albert Heijn. Vandaag bestel morgen in de keuken. Bereiding in de magnetron is ook mogelijk.


Een koolraap is goed als hij droog en hard aanvoelt. Hij mag niet beschadigd zijn en heeft een grove groengele schil.

Koolraap wordt altijd gekookt of gestoofd. Indien een koolraap op een koele plaats wordt bewaard is hij wel een maand houdbaar. Ook het jonge blad wordt gegeten onder de naam snijmoes of snijkool. Waar kun je koolraap kopen en waar moet je op letten?


Snij de koolraapjes in blokjes. Leg de blokjes koolraap in een ovenschaal, met of zonder andere groenten zoals bv. Breng op smaak met olijfolie, peper en zout.


Voeg naar smaak wat suiker, honing of esdoornsiroop toe om je gerecht te karamelliseren.

Koop ook geen halve kolen zoals deze vaak in de winkels worden aangeboden. Hoe koolraap het beste bewaren? Op een koele plaats bewaar bij ca. C, is koolraap enkele weken tot wel een maand houdbaar.


Tijd is afhankelijk van hoe dik en groot de stukjes zijn, ik heb ze denk ik een kleine minuten gekookt. Beide groenten groeien onder grond. Ze lijken dan op frieten en zijn goudgeel van kleur.


Koolrabi Naast de koolraap en de knolraap is er ook nog de koolrabi. De smaak van koolraap is wat zoetig, richting die van pastinaak, en is ook een typische wintergroente. De knol kun je in z’n geheel bij de meeste supers of groentewinkels kopen , maar zien we ook geregeld in keurig gesneden frietjes in het groenteschap bij de grootgrutter liggen. Goedkoopste landelijke bezorging in heel Nederland. Schil deze plakken en snijd deze vervolgens in gelijke blokjes.


Hoelang moet de koolraap koken? Een koolraap is lang houdbaar, namelijk enkele weken tot een maand. Let bij het kopen van een koolraap goed op dat de koolraap stevig aanvoelt. De koolraap is groter dan bijvoorbeeld de ronde meiraap.


De niet zo verse koolrapen gaan rimpelen en worden kurkachtig van binnen.

Een raap is dan een stuk minder lekker om te eten. Het gele, geurige vlees heeft dan een zachte, zoetige en bijzonder aromatische smaak. Het is rijk aan vitamines, net zoals diverse andere koolsoorten.


Op de fruitschaal kun je koolraap tot wel weken bewaren. De knollen zijn eigenlijk verdikte wortels, die half boven de grond groeien. Er zijn rassen met een paarse en gele schil, maar het vruchtvlees is altijd geel-achtig.


Pastinaken zitten vol met ijzer, kalium, calcium, etherische oliën, foliumzuur en vitamine E, C en B. Etherische oliën verlichten maag- en darmklachten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts