maandag 22 februari 2016

Bbq steen pizza

Bestel nu Pizza met je Mobiel. Vanavond even niet zelf koken? Deal, PayPal of CreditCard! Vind bbq steen het nu op Kensaq.


Als je de pizza van de steen haalt mag de bodem een zogenaamd luipaard patroon hebben.

Dit lukt niet altijd maar dat is jouw doel. Wil je meer pizza ’s maken dan kijk je wat de keteltemperatuur is. Is deze nog steeds 2graden of hoger dan kan meteen de volgende pizza er op. Anders leg je nieuwe stukken houtskool op de briketten. Met deze Italiaanse pizza steen van Foodiletto maak je zelf een heerlijke pizza met krokante bodem.


Tevens geschikt om vlees,. Met de steen bouw je je barbecue om tot een pizza -oven en ze kunnen worden gebruikt op zowel een houtskool als op een gasbarbecue.

Dat is weer eens iets anders dan een worstje of een hamburger! Kies zelf de toppings die je lekker vindt en bak je pizza krokant, alsof hij uit een echte pizza -oven komt. Wanneer je de pizza van de schep op de steen wil schuiven moet je iets rustiger te werk gaan. De natuursteen heeft een paar eigenschappen die het zeer geschikt maken voor pizza ’s.


Echt met een pizza steen kom je zo dicht mogelijk bij het resultaat van een traditionele steenoven als maar mogelijk is. Aan de zijkanten van de steen zit een handige beugel, zodat je de steen eenvoudig op de barbecue kan leggen. Voor het bakken van een pizza op de bbq is het van belang dat de barbecue goed heet wordt. De temperatuur moet minimaal 2graden zijn. De klassieke (Italiaanse) manier om pizza te bakken is in een houtoven.


Zo’n oven heeft een (klei)stenen vloer. Nadat de pizzabakker de houtoven lekker warm heeft opgestookt (circa 4graden Celsius of zelfs hoger), bakt hij op de stenen vloer zijn pizza ’s. Steen neemt de warmte in de oven goed op en houdt die warmte ook vast. Het natuursteen is bestand tegen hoge temperaturen. Dat is mooi, want een pizza bakken doe je op een barbecue met een temperatuur van minimaal 2graden.


De warmte wordt gelijkmatig verdeeld over de steen waardoor de pizzabodem egaal gebakken wordt. Zo krijg je een lekker knapperige bodem.

Let op dat je steen na een aantal keer gebruiken. Een pizza - steen moet altijd eerst voorverwarmd worden voordat je hem gaat gebruiken. Voordat je de steen gaat voorverwarmen is het handig om wat bloem over de koude steen te verdelen. Je pizza kan namelijk erg aan de steen gaan plakken als je er geen bloem over strooit.


Leg dan de bebloemde steen op een ovenrooster in het midden van je koude oven. Alles wat je deze zomer nodig hebt voor een geslaagde BBQ vind je op beslist. Grootste assortiment van Europa. Alle barbecues uit voorraad leverbaar.


De ronde Pizzasteen van centimeter wordt geleverd met een handige bakplaat en is gemaakt van cordieriet, dat zeer snel zeer heet wordt en zo zorgt voor lichte, knapperige pizzabodems. Na het barbecueën tilt u de handige aluminium bakplaat van de steen om de pizza of traktatie makkelijk van de barbecue naar de tafel te dragen. De Intratuin pizzasteen kan gebruikt worden in elektrische ovens, houtskool- en gasbarbecues. Inclusief houder van verchroomd draad en pizzasnijder. Zonder steen kun je deze witte pizza ook heel goed maken natuurlijk maar zorg wel dat je oven.


De steen is bestand tegen temperaturen tot 300°C. Overheerlijke pizza calzone die we ook op de BBQ kunnen bereiden. Houdt de pizza daarom ook goed in de gaten de eerste paar keren, zodat je een goed idee kan vormen over hoe lang de pizza in de oven moet blijven.


Zoals je ziet is het niet veel lastiger om pizza te maken met een steen , dan zonder. De pizza smaakt daarentegen wel meer zoals je bij de pizzeria zou verwachten. De heerlijkste steenoven pizza ’s zo uit je kamado BBQ ! Pizza bakken op je keramische BBQ doe je natuurlijk met de pizzasteen van The Bastard.


De pizzastenen van The Bastard zijn gemaakt van speciaal cordieriet keramiek en op zeer hoge temperatuur gefabriceerd. Ze zijn daarom geschikt om op hoge temperaturen pizza mee te bakken. Met deze pizza steen van Jamie Oliver maak je zelf die heerlijke pizza met krokante bodem. Doordat je de steen eerst los opwarmt tot een zeer hoge temperatuur en daarna de pizza in de oven bakt op de hete steen krijg je een heerlijke krokante pizza. Ook ideeal voor gebruik op de barbecue.


Ik warm mijn steen vlak onder de grill op, deze geeft een temperatuur van ongeveer 3graden. Vlak voor ik de pizza direct op de steen bak, laat ik de steen naar onder zakken en bak de pizza direct op de steen met de oven op 2graden hete lucht. Ik heb het nog nooit meegemaakt dat de pizza aan de steen blijft kleven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts