vrijdag 27 mei 2016

Rabarber stekken

Vergelijk nú online, vanaf € 49. Grootste aanbod tuinartikelen. Het grootste online winkelcentrum. Vind tuinartikelen online. Meerdere aanbieders online. De beste prijzen tuinartikelen.

Ruim assortiment tuinartikelen. Alle merken voor de laagste prijs. Til de kluit op en snijd hem in stukken. Deze plant bleef klein, gaf dus ook veel minder opbrengst, maar deze rabarber had dieprode stelen, zelfs ook van binnen.


Romig, bijna zoet van smaak, en deze rabarber gebruikten we vooral voor verse gerechten, taart, etc. Dit is een foto van de rabarber zoals we die toen hadden: Je ziet dat ze in alles, zowel blad als stelen, kleiner en dunner is. Neem de dikste bladeren bij de steel en draai deze vervolgens een kwartslag om vervolgens uit te trekken.


Gebruik nooit een mes want dan kan het resterende stuk inrotten wat de plant kan aantasten.

Als je soortechte cultivars wenst is het makkelijk deze planten in het najaar te delen. Rabarber vermeederen: Rabarber vormt wortelstokken. Dit doe je best met planten die al vier jaar of meer in de tuin staan.


We zijn heel blij om dit ras nu in ons assortiment te hebben. Middentijdse rijping met vrij grote en lange stengels. Goede, zoete smaak en een felrode kleur. Te droge en uitgeputte grond zorgt er voor dat de planten snel zullen doorschieten en bloemstengels produceren wat niet goed is bij de teelt van rabarber. Dezelfde familie waar ook boekweit uit komt.


Vreemd dat rabarber een groente is want naar smaak en gebruik in de keuken vind ik de plant gevoelsmatig meer thuis horen bij fruit. Te koop 1ste klas rabarber stekken. Red champagne holsteiner blüt timperley early prijs per stek.


Om rabarber te oogsten mag je geen mes gebruiken om de stelen af te snijden. Je pakt een bladsteel onderaan vast en met een draaiende beweging breek je de stengel van de plant. Oogst rabarber uiterlijk tot en met de maand juli.


Er wordt meestal vermeerderd door stekken te nemen van de wortelstokken (vanaf het derde jaar). Met een scherpe spade steek je de dikke wortelstok in stukken. De buitenste brokken zijn het best.

Scheuren gebeurt in het najaar of februari-maart. Het is een groente, met een unieke smaak, waardoor de plant vooral populair is voor moes, confituur, gebak en wijn. Dit gebruik van rabarber zou doen vermoeden, als je de groeiwijze van de plant niet zou kennen, dat het een fruitsoort is. Maar rabarber kent nog vele andere toepassingen.


Meer nog, deze groente heeft een koude winter nodig om tot een krachtige plant uit te groeien. Met rabarber kun je heerlijke toetjes maken. Denk aan rabarber crumble taart en cake.


Vermeerderen uit zaad is niet zo eenvoudig, duurt lang en geeft vaak slechte resultaten. In de rustperiode, van oktober tot november, als het blad is afgestorven, kunnen volwassen planten van minimum drie jaar oud uit de grond worden gehaald. Vanwege deze uitermate zure smaak, door het aanwezige oxaalzuur, moet er veel suiker en of honing aan de groente worden toegevoegd. De stelen hoeven niet geschild te worden. Als dit toch gebeurt wordt de gekookte rabarber groen, anders krijgt de gekookte rabarber een rode kleur.


Het bevat namelijk veel appelzuur en dit heeft een bloed reinigende werking. Dus voor wie in het bezit is van een moestuin, of in zijn tuin nog een vierkante meter grond over heeft, is het planten van een rabarberplant een echte aanrader!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts