Gras al vanaf €per m2. Is het gras groener bij de buren? Nooit meer maaien met Kunstgras. Shop nú eenvoudig en snel op beslist.
Sommige mensen denken dat gras niet bemest hoeft te worden, maar gras wat bemest wordt, is voller, groener, kan beter tegen weersomstandigheden, mos en onkruid.
Om een gazon mooi te houden is het zelfs aan te raden om dit drie keer per jaar te doen. In een jaar wordt een gazon minstens keer gemaai waarna het gras telkens weer opnieuw moet gaan groeien. Niet zo gek dus dat het gras flink wat. Je gazon bemesten Het is fout te denken dat gras geen extra bemesting nodig heeft. Een bemest gazon geeft vollere en groenere grasperken dat beter bestand is tegen mos, onkruid en extreme weersomstandigheden.
Bemesten na de aanleg van het gazon. U begint met het bemesten van het gazon twee weken nadat de graszoden zijn gelegd. Het vormen van nieuwe wortels kost het gras erg veel kracht, daarom heeft het al snel extra meststoffen nodig.
Het gazon bemesten is een belangrijk onderdeel voor perfect groen gras. Lees er hier alles de soorten gazonmest over en maak je buren jaloers ! Ik les op de website dat je het beste ook in het najaar het gazon kunt bemesten. Nu zijn er bij ons weken geleden graszoden gelegd en deze zijn voor het leggen dus na het egaliseren van de grond bemest.
Dus niet op de graszoden zelf maar daaronder. Moet ik het alsnog gaan bemesten dit najaar of is dat niet meer nodig? Elk gazon heeft voeding nodig.
Naast water en zuurstof heeft elk gazon voedingsstoffen nodig om de bodem te verbeteren en het gras te laten groeien. Als je de tijd neemt om het gazon te bemesten dan blijft de kleur mooi diepgroen en het gras lekker vol. Ook is het bemesten van je gazon nodig om het gazon meer weerbaar te maken tegen mos, onkrui kou en bodeminsecten zoals engerlingen en emelten. Daarnaast kun je lekker blijven maaien, want het gazon zal zijn vitaliteit.
Het bemesten van gras is dus van optimaal belang. Hieronder wordt uitgebreid beschreven wanneer en hoe u het beste kunt bemesten. Waarom is het gras bemesten zo belangrijk?
Net als elke plant heeft gras de juiste voeding nodig om optimaal en gezond te kunnen groeien. In bovenstaande zaaiperiodes moet je de bodem eerst geschikt maken door bijvoorbeeld de pH-waarde te meten en bij te stellen en eventueel dode grassen, mossen en ander onkruid te verwijderen.
Houd er ook rekening mee dat er wel zonlicht bij de zaden moet kunnen komen. Naast het bemesten is het ook aan te raden om kalk te strooien op je gazon. Kalk wordt gestrooid om de verzuring van de grond – en daarmee de groei van mos – tegen te gaan.
Het gras begint dan te groeien, dus start daarom ook met bemesten. Het gazon moet bijna elke maand in het voorjaar en de zomer bemest worden. Vanaf half april tot eind mei kun je ook beginnen met zaaien als je een nieuw gazon wilt aanleggen. Waar geen of weinig gras groeit, zullen onkruiden en mos onherroepelijk elk plekje innemen. Bij een uitgedund gazon is het dus heel belangrijk om snel in te grijpen.
Deze Easy Mix is een gebruiksklare mengeling van snel groeiende graszaden en een meststof die het gazon gedurende maanden van alle nodige voedingselementen voorziet. Dit zijn de gras groeimaanden! Zorg er ook voor dat u voldoende sproeit, de grond kan in deze periode heel snel uitdrogen. In mei is het tevens weer tijd om uw gras te bemesten. Kleurt het gras lichtgroen of geel?
Of hoeft u het gras in het groeiseizoen (mei – augustus) minder dan keer per week te maaien? Dan is het gazon dringend toe aan bemesting. Wanneer en met welke meststof bemesten De tuin staat vol met verschillende soorten beplanting. Bomen, struiken, vaste planten en vaak ook nog een gazon.
Al deze natuurlijke elementen vragen om hun eigen specifieke verzorging. Maar wanneer moeten we het gras bemesten ? Ga ik voor mijn kelders leeg maken, of de behoefte van mijn gras ? En hoe en wanneer moet ik bemesten nu het gras nog zo droog is? We zetten voor u op een rij wat u kunt gaan doen nu er weer wat meer regen voorspeld is.
Voor nu is het advies vooral: nog even wachten. Een mooi gazon vraagt om goed onderhoud. Net als alle planten, heeft ook gras licht, water, lucht en voedingselementen nodig om te leven.
Je tuinaannemer kan je ook bij de bemesting van je gazon bijstaan met raad en daad.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.