Goedkoopste landelijke bezorging in heel Nederland. Deze vruchten vooraf blancheren of uit blik gebruiken. Bij warme bereiding: het nodige aantal gelatineblaadjes één voor één in koud water leggen en ongeveer min.
In het algemeen moet je gelatine blaadjes zo’n minuten in water laten staan. Dan wordt het heel zacht en glibberig en laat het zich makkelijk oplossen in een warme vloeistof.
Laat de blaadjes dan rustig 1-uur weken. Dan halen de gelatineblaadjes het vocht uit het water en niet uit je gebak of dessert. Het makkelijkst te verkrijgen in de supermarkt zijn de blaadjes gelatine. In recepten komen we tegenwoordig echter ook steeds vaker poedergelatine tegen.
Pakjes met gelatineblaadjes zijn vaak verpakt per blaadjes welke voldoende zou moeten zijn om van een liter vloeistof een stevige massa te kunnen maken. Gelatineblaadjes en poeder. Bij koude bereiding: het nodige aantal gelatineblaadjes één voor één in koud water leggen en ongeveer min.
De blaadjes eruit nemen, uitknijpen en de blaadjes in een pannetje leggen en deze mengen met eetlepels water. Verwarm de gelatine al roerend tot de gelatine volledig is opgelost (niet koken). Week de gelatineblaadjes in koud water tot ze helemaal zacht zijn. Dit duurt een paar minuten.
Als de blaadjes zacht zijn, moeten ze goed worden uitgeknepen. De gelatine wordt vervolgens opgelost in een vruchtensap, bouillon of andere vloeistof. Na verhitting dient de verwerkte gelatine helemaal afgekoeld te zijn om echt op te stijven.
Wauw, dit is wel even iets héél anders dan de gelatineblaadjes , echt top! Om het stofje geschikt te maken voor de verkoop wordt dat uitgekookte mengsel nog op allerlei manieren verder ingedikt en gefilter tot je uiteindelijk het gelatinepoeder krijgt dat je gewoon in de supermarkt kunt kopen. Je kunt dat bijvoorbeeld gebruiken om puddingen en taarten hun bekende ‘jelly’ stuctuur te geven. Wil je runder-bladgelatine kopen voor de bereiding van jouw gerechten? Deze gelatineblaadjes op basis van rund zijn geschikt voor het binden van diverse gerechten, zoals desserts en vruchtengelei.
De rundergelatine is 1procent afkomstig van rund en is Halal-gecertificeerd. Bij gelatine denk je waarschijnlijk gelijk aan gelatinepudding, oftewel “drilpudding”. Deze pudding, die je gewoon in de supermarkt kant en klaar kunt kopen in verschillende smaken, wordt inderdaad gemaakt met behulp van gelatine.
Isfi is een Belgisch bedrijf en commercialiseert een volledig gamma aan kruiden, specerijen en mengelingen voor de foodservice.
Isfi hecht een enorm belang aan de kwaliteit van zijn producten. De departementen aankoop en kwaliteit maken er hun werk van enkel de wereldsbeste kruiden en specerijen te vinden en kopen enkel van betrouwbare bronnen aan. In Dagelijkse kost gebruik ik gelatineblaadjes van een degelijke kwaliteit. Gebruik je een ander merk, hou er dan rekening mee dat je in het totaal ongeveer evenveel gelatine hebt.
ISFI is bijvoorbeeld ongeveer gelijk aan blaadjes van Vahiné (g). Op basis hiervan kun je inschatten of het een hoogwaardig product is. En zoals altijd: Geen informatie te vinden = met argwaan behandelen! De gelatine 2Bloom die je bij Natural Spices online kunt bestellen, wordt gemaakt van rund. Het product bestaat in zowel poeder als kleurloze blaadjes.
Bij Natural Spices kun je de poedervariant online kopen in verpakkingen van zowel 6gram, kilo, kilo als kilo. Je gebruikt het bindmiddel om bijvoorbeeld bavarois en puddinkjes te. Heb ik vanavond gemaakt, maar hij stink zodra het warm wordt naar zwerfhonden. Ik hoop dat ik de geur van mijn silicone vorm uit kan krijgen. Ik ga een taart bakken en nu staat er dan er gelatine poeder in moet.
Voor om mee te koken niet kopen ! Nu heb ik gelatine blaadjes gekocht. Hoeveel blaadjes komt er ongeveer overeen met een gram. Ga dus voor veilig en weeg de blaadjes altijd af. Het gebruik van een recept waarin een bepaald aantal gelatineblaadjes vernoemd staat, is dus best risicovol aangezien blaadjes gelatine niet altijd hetzelfde gewicht hebben.
Top Laatst aardbeienvlaai gemaakt met bakkersroom en die was na een paar uur verknald omdat ik geen gelatine had gebruikt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.