Bespaar tot wel via kiesproduct. Om groenten te snijden heb je een chefmes of demi-chefmes, een officemes (een kleiner mes) en een wetstaal nodig. Zet je mes vóór het snijden steeds aan met het wetstaal, zo blijft je mes scherp.
Let op, dit is niet hetzelfde als een mes slijpen, dit laat je best jaarlijks doen bij een messenspecialist. Met deze handige snijmachine kunt u in een handomdraai mooie sneden broo plakken vlees of groenten snijden.
Wilt u liever dikke plakken of sneden of houdt u liever van hele dunne plakken De snijdikte is bij deze snijmachine gemakkelijk in te stellen en heeft een bereik van tot mm dik. Macédoine is de grotere variant dobbelsteen van de brunoise. Bovendien is het snijden van groenten met een goede groentesnijder veel veiliger dan met een scherp keukenmes. Toch is een goede groentemes een handig hulpmiddel in combinatie met een groentesnijder.
Bijvoorbeeld voor het verwijderen van blaadjes, stronken en takjes alvorens je de groenten verwerkt met een snijder of hakmachine. Plakken komkommer zijn uitstekend te gebruiken in combinatie met andere groenten en geven zo de mooiste garneringen. Een over de lengte uitgegutste komkommer kun je in mooie plakken snijden zodat je prima houdbaar garneermateriaal overhoudt.
Alle soorten uien lenen zich voor het maken van snippers, uiringen en bloemen.
De bijbehorende groenten zijn in deze tijd van het jaar ook volop verkrijgbaar. Heb je een eigen moestuin? Doe maar een plukrondje, bijna ze staan allemaal vers boven de grond.
Bovendien zijn er ook mooie kruimige aardappelrassen van de nieuwe oogst voor een heerlijk portie huisgemaakte frieten bij de mosselen. Snij met de pizzasnijder over de groenten heen met naar voren gerichte snelle snijbewegingen. Het zal misschien even duren voordat je het helemaal onder de knie hebt, maar uiteindelijk zul je met gemak allerlei groenten snel kunnen snijden. Het is zelfs mogelijk om hiermee hardere groenten te snijden , zoals wortels en kleine aardappels.
De groenten blancheert men vaak kort en verwerkt men in een soep of salade. Ciseleren Ciseleren is een snijtechniek die vooral wordt gebruikt voor bladgroenten, kruiden en zachtere groenten (zoals komkommer, champignon, courgette en augurk). De techniek kenmerkt zich doordat bij het snijden het mes geheel los komt van de snijplank.
Dit product kun je bovendien ook gebruiken om andere groenten julienne te schillen en een gerechtje mooi af te werken. Sommige dunschillers beschikken over een klein raspgedeelte waar je bijvoorbeeld de wortelen mee kunt raspen. Een ander apparaat die tegenwoordig veel wordt gebruikt om groenten te snijden is de mandoline.
De snijtechniek julienne is de basis voor wat complexere snijtechnieken als brunoise en chinoise. Julienne gesneden groenten hebben de vorm van een lucifer. De groentes worden omhoog gegooid en jij moet ze met een scherp mes in stukken snijden.
Het werd een grote schaal groenten met dips. Door verschillende kleuren groenten te gebruiken en deze allemaal op een andere manier te snijden ziet het er ook nog eens heel feestelijk uit. Het was een hele gezellige middag met heerlijke hapjes en mijn schaal groenten was aan het einde van de middag bijna helemaal leeg!
Hoe snijd je groenten in blokjes? In deze instructievideo laten we zien hoe je gemakkelijk groenten of aardappels in blokjes snijdt. Brunoise snijden betekent alles in kleine (2-mm) blokjes snijden voor vullingen en soepen.
Wel hebben we op een rijtje gezet wat de meest gezonde groentes zijn. Zie daarvoor ons artikel De top van gezondste groenten. Op dit artikel rust auteursrecht. Zonder onze toestemming is vermenigvuldiging verboden. Creatief koken begint met Makro Inspirations.
Leer snijtechnieken om groente te snijden. Blokker heeft regelmatig goede en goedkope spiraalsnijders in de aanbieding. Een erg handig spirelli groentesnijder apparaat waarmee je eenvoudig diverse soorten groenten in sierlijke slinger kunt snijden , dun smal of breed. Voor vier personen: neem een pond snijbonen.
In schuine plakjes snijden en koken. Grill of bak een rode paprika enkele minuten en snijd deze in dobbelsteentjes. Meng in een slakom twee el azijn met twee el krachtige olijfolie en zout en peper. Snijd een rode ui zeer fijn. Voeg hier de groenten aan toe en garneer met enkele blaadjes verse basilicum.
HOE FRUIT EN GROENTEN TE SNIJDEN Als je een mes bent vergeten voor je picknick en niet weet hoe je een watermeloen moet snijden , maak je geen zorgen. Neem gewoon een draad of nog beter - een tandzijde en snij het vruchtvlees eerst van de onderzijde en verdeel het later in meerdere gelijke plakjes zoveel als je nodig hebt in verticale bewegingen. Bij het bereiden van groentes gaat er veel tijd zitten in het snijden , omdat het allemaal kleine en herhalende handelingen zijn. Groentesnijders zijn handige keukenhulpjes.
De tomaat of champignon die in smalle schijfjes moeten, de bonen die stuk voor stuk bewerkt worden of de aardappelen die een frietvorm moeten hebben. Voorgesneden en verpakte groenten zijn praktisch in het gebruik, maar ze verliezen door de voorbewerking wel smaak en geur en ook vitamine C. Een bot mes kneust de groenten , waardoor waardevolle sappen verloren gaan.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.