Geef de Skimmia Japonica ‘Rubella’ in het vroege voorjaar koemestkorrels, de plant zal veel bloemen produceren. Na de bloei kan de struik wat teruggesnoeid worden, zodat de struik zijn compacte vorm behoudt. Er zijn veel verschillende soorten Skimmia , nieuwsgierig geworden naar andere planten van dit type? Bonsai bemesten soorten mest voor bonsaibomen npk stikstof fosfor en kalium meststoffen.
Wat is de bloeitijd en welke ziekten kent Skimmia.
Skimmia , groenblijvende plant die je zelf kunt stekken Wie een skimmia in de tuin heeft is al bekend met de fijne en zoete geur in het voorjaar. Deze plant geeft veel vreugde met haar mooie zacht geurende bloemen en bessen. Een Skimmia houdt net als Rhododendron en Azalea van een zure grond.
Een vergeling van het blad duidt meestal op een gebrek aan voedingstoffen. Wat ik vaak zie is dat zuur-minnende planten in een kalkrijke grond worden geplant, de eerste jaren gaat het meestal nog wel goed. Geef je deze schitterende plant goede, gezonde voeding dan zal deze je belonen met rijk bloeiende bloemen.
Bovendien is de Skimmia redelijk winterhard en is het ook een langbloeier.
De Skimmia is zo populair omdat deze groen blijft in de winter. Een skimmia snoeien in het voorjaar. Het is dus niet altijd nodig om je skimmia te snoeien, maar wel op het moment dat hij teveel uitloopt en dat er open plekken in de struik ontstaan.
Zorg dus voor goede, gezonde voeding. Wordt een skimmia te groot, dan kan de struik gesnoeid worden maar doe dit dan heel voorzichtig. De beste tijd om een skimmia te snoeien is het voorjaar en wel in April na de bloei.
Deze skimmia heeft als voordeel dat er geen partner nodig is voor bestuiving. Skimmia japonica ‘Reevesiana’ (eenhuizig) onderscheidt zich door zijn grijsgroen, speervormig blad en dieprode bessen. Bijvoorbeeld dankzij de Tuinplant van de Maand september: Skimmia. Al van in de herfst draagt deze groenblijvende heester opvallende bloemknoppen die hem de hele winter kleur geven om dan in de vroege lente heerlijk geurend te bloeien met witte, roze of rode bloemen. Ze hebben het hele jaar mooi glanzende, donkergroene blaadjes en dat zien we natuurlijk graag in de winter.
Skimmia is een makkelijke, traag groeiende plant die elk seizoen wel iets te bieden heeft. Vooral de mannelijke exemplaren met rode bloemknoppen zijn erg gelief ook omdat enkele takjes het erg goed doen tijdens de kerst. De soort Skimmia japonica uit Japan kan tot anderhalve meter hoog worden en houdt een afgeronde, bossige vorm.
Behalve de bloemen geurt ook het blad als dit wordt gekneusd.
Met name de cultivars met mannelijke winterknoppen zijn zeer gewild voor het maken van bloemschikkingen. De skimmia is al jaren een populaire plant in de Nederlandse tuinen. Het is een groenblijvende heester die zich elk seizoen van een andere kant laat zien. In de volle zon kan het zijn dat de bladranden geel verkleuren. Skimmia japonica 'Rubella' is de meeste bekende Skimmia.
Skimmia ’s houden van een lichtzure grond met een pH waarde rond de 5. Het is een compacte wintergroene heester, die een hoogte van 80cm kan bereiken. Wordt zeer veel toegepast in plantenbakken met bladhoudende heesters. De bloemknoppen die vanaf oktober ontstaan zijn bruinrood.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.