Specialistisch advies nodig? Kies uit 2producten vanaf € 50. Plaats de nog natte plank op de hete barbecue en wacht tot deze gaat roken. Dan is het tijd om vlees, vis of groenten erop te leggen. Wanneer u de plank recht boven het vuur plaatst kunt u hem waarschijnlijk maar één keer gebruiken.
Als u hem naast de vlam legt, en de producten dus indirect laat garen, gaat de plank wat langer mee.
De voorbereiding van een ceder plank. Kijk eerst hoe groot jouw barbecue is. De plank moet niet groter zijn dan de helft van je grillrooster.
Schuur de randjes een beetje op zodat je later geen splinters hoeft te eten. Beantwoord de oproep van uw maag, die zin heeft in een gerookte maaltijd of een lekker hapje. Terwijl de barbecue heet wordt, legt u uw favoriete vis, zoals zalm of forel, op de houten plank.
Of probeer een speciale lekkernij zoals gerookte brie of camembert. Leg de plank op de barbecue en roken maar! Voor gebruik een nacht in het water laten liggen.
Check af en toe de onderkant van de plank. We raden wel aan om een kernthermometer te gebruiken. Dat doen we eigenlijk altijd. Door de temperatuur te meten weet je hoe gaar de zalm is. I love to grill fish on the grill.
For anyone just starting to think about grilling seafoo look no further than planked salmon. Today I'm showing one of my favorite ways to grill salmon. Laat de plank voor gebruik een nacht in water liggen. Bekijk onze adviespagina's of kom naar een Coolblue winkel.
Weber rookplank ceder klein stuks 19. Groot assortiment Planken. Dé decoratieve bouwmarkt voor de moderne doe-het-zelver. Profiteer direct van de beste deal! De planken geven een heerlijke rooksmaak aan je vlees en vis, zo geef je je gerechten net iets extra.
De plank is vooral geschikt voor het roken van vis, zoals zalm. Je laat de rookplank een nacht in het water liggen en legt hem vervolgens direct op het rooster van je barbecue. Zet een gewicht (glas of fles) op de plank zodat deze goed onder water blijft.
Bereid de barbecue voor op directe warmte. Doe alle ingrediënten van de marinade, behalve de olie, in een keukenmachine en meng het tot een glad mengsel. Eeuwen geleden werd het koken op cederhout al toegepast door Indianen, maar nu zijn ook veel chefkoks en barbecueliefhebbers overtuigd van het principe.
Het werkt simpel: je legt de plank minimaal een uur in koud water, plaatst je ingrediënten op de plank en legt de plank op het grillrooster. Neem contact op met je winkel.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.