Goedkoopste landelijke bezorging in heel Nederland. Top merk Superfoodme Voor slechts EUR 14. Maar je kunt sumak ook los gebruiken. Door de frisse smaak vind ik het heerlijk om het over geroosterde pompoen te strooien.
Eigenlijk alles wat wel een frisse touch kan gebruiken is geschikt voor sumak.
Koop je sumak vandaag nog voor 15:uur dan heb je morgen sumak in huis. Heb je vragen over sumak of over andere kruiden en specerijen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder met al je vragen over sumak en onze andere producten. Je sumak wordt zorgvuldig verpakt en netjes verzonden.
In combinatie met andere kruiden brengt sumak diepgang. Het geeft een frisse en scherpe citroenachtige smaak aan gerechten.
Veel toeristen zijn na hun vakantie maandenlang op zoek naar dit fantastische kruid. Het basisingrediënt van za’atar is een soort wilde oregano met de smaak van tijm én oregano. Na het drogen van de kruiden wordt het fijngemalen en vermengd met sumak (gedroogde zure besjes) en sesamzaad. Za’atar is trouwens niet alleen de naam van de kruidenmix maar ook van het kruid zelf. Je kan natuurlijk via bazaars op zoek gaan naar deze heerlijke specerij.
Vergelijkbare zoekopdrachten. Ik maak tegenwoordig regelmatig recepten van Ottolenghi en hij gebruikt heel vaak sumak in zijn gerechten. Maar wat is dat nu eigenlijk – sumak ? Waar veel kruiden en specerijen het beste gedijen met een beetje extra warmte en tij kun je sumak juist het best vlak voor het serveren of mengen toevoegen.
Sumak in en over gerechten. Zo is het zalig over verse tomaten, mozzarella, (gegrild) vlees, vis en salades. Je vindt het bij Albert Heijn. Vandaag bestel morgen in de keuken. Veel gebruikt bij salades, tzatiki, stoofpotten en in sausjes bij kebab.
De boom heeft geveerde bladeren, de vrucht wordt gedroog gemalen en als specerij gebruikt.
U gram sumak kopen bij De Kruidenkoning. Wanneer je sumak koopt bij Van Beekum Specerijen weet je zeker dat je de beste kwaliteit voor de scherpste prijs van Nederland. Het is een vast onderdeel in de salade met knapperig platbrood fattoush, waarbij het over het vrood gestrooid wordt.
Deze sumak wordt gemaakt met pure, zongedroogde wilde sumakbessen. De felrode bessen worden geplet tot een grof poeder en als specerij gebruikt in de Arabische, Turkse en Libanese keuken. De sumak (Rhus coriaria) is een struik uit de pruikenboomfamilie (Anacardiaceae).
De soort wordt ongeveer meter hoog en heeft geveerde bladeren. De sumak groeit in het wild op droge, rotsige grond in het Middellandse Zeegebied. Het is lekker over een gebakken of gekookt ei en over groente- en vleesgerechten. Het doet wat denken aan cranberries door zijn dieprode kleur.
De smaak is fris, fruitig en ietwat zurig, zoals citroen. De bladeren zijn spiraalsgewijs gerangschikt. Ze zijn meestal geveer hoewel sommige soorten drievoudige of enkelvoudige bladeren hebben.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.