donderdag 19 oktober 2017

Fruitvlieg verdelgen

De fruitvlieg komt vrijwel in de hele wereld voor. Alleen op Antarctica zul je geen last hebben van de fruitvlieg. Als het echt te erg wordt in je keuken kun je daar dus altijd nog naartoe verhuizen!


Fruitvlieg verdelgen

Wat vindt de fruitvlieg lekker? Fruitvliegen houden van fermenterend fruit, waarbij kersen en bananen de voorkeur hebben. Het is een vliegje dat niet lang leeft, slechts een twee weken, maar kan zich in dat tijdsbestek razend snel vermeerderen. En nog belangrijker: hoe kun je de fruitvlieg bestrijden?


Er zijn niet voor niets duizenden mensen die tips zoeken voor het vangen, verjagen of verdelgen van fruitvliegjes. Hieronder lees je daarom alles over de effectieve bestrijding van de fruitvlieg … Waar komen fruitvliegjes vandaan? Vooral in de zomer krijg je fruitvliegjes in huis. Dé Fruitvlieg , ook bekend onder de naam Bananenvlieg, bestaat eigenlijk niet.


Er zijn ongeveer verschillende soorten insecten die wij kunnen bedoelen als we het over fruitvliegjes hebben. Dus alles was klein is, eruit ziet als een vliegje en afkomt op fruit scharen wij onder dé Fruitvlieg. Hoe krijg je fruitvliegjes bestrijden zo effectief mogelijk voor elkaar?


Wil jij fruitvliegjes bestrijden, verdelgen , verwijderen, uitroeien of verdrijven? Dan vindt u daarvoor bij ons het juiste middel. U kunt fruitvliegjes bestrijden, weghalen en weghouden met een goed anti middel. Dit vindt u bij ons in de vorm van een val, spray of vliegenlamp.


U neemt allereerst een bakje of kom waarover u folie spant. In het bakje of de kom doet u een stuk overrijp fruit. Het flesje gaat ongeveer dagen mee. Een klein handig fruitvliegvalletje met een zelfklevende plakstrip.


Deze tip komt van iemand uit de Horeca (zij gebruikt het bij de bar in de zomer). Vul een glaasje voor de helft met appelsap en de andere helft met azijn. Je kunt relatief eenvoudig zelf een fruitvliegjes val maken door een bakje met een zoete stof te nemen en hier wat afwasmiddel aan toe te voegen. Deze fruitvlieg tast zowel rijp als onrijp fruit aan en met name bramen, kersen, (blauwe) druiven, frambozen, aardbeien en blauwe bessen zijn bij hem geliefd. Suzuki fruitvlieg signaleren Een Suzuki fruitvlieg lijkt in eerste instantie erg op een gewone fruitvlieg , maar heeft rode ogen.


Fruit en fruitafval trekken vaak snel van die vervelende fruitvliegjes aan. Fruitvliegjes zijn ideaal als proefdier in laboratoria en onderzoekscentra want ze hebben. Rouwvliegjes oftewel de varenrouwmug zijn vervelende kleine vliegjes in je planten.


Ik vertel je hoe je ze kunt bestrijden op natuurlijke wijze met behulp van nematoden. De officiële naam van de meest voorkomende fruitvlieg is drosophila menalogaster. Vaak wordt er gedacht dat vliegeneitjes op het fruit zitten. Naast de fruitvlieg is het zo’n beetje de vaakst voorkomende piepkleine vlieg die je in woningen terugvindt. Ik heb eens iets gelezen dat in de beroepsteelt van prei, ook wel eens gebruik gemaakt wordt van CONFIDOR om preimot en vooral preivlieg te verdelgen.


Fruitvlieg verdelgen

Alhoewel ik probeer om zonder sproeien mijn groenten te kweken, ben ik nu wel genoodzaakt om iets te doen aan mij prei, of er rest niets. De generatietijd bedraagt ongeveer dagen in het laboratorium. De val blijft dus dagen actief.


Ik vind dit best lang, want de fruitvliegjes in mijn huis waren al veel eerder dan dagen bestreden. Na dagen had ik al een stuk minder fruitvliegjes. Na ongeveer weken was er geen fruitvlieg meer te bekennen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts