Wolluis is één van de weinige plagen die over de gehele wereld voorkomt. Er zijn diverse plekken waar wolluis kan worden aangetroffen op de plant, dit is afhankelijk van het soort wolluis. De meest voorkomende wolluis bevindt zich over de hele plant, er zijn echter soorten die zich voeden op de wortels. Wolluis bestrijden met afwasmiddel is ook een mogelijkheid.
Dit is namelijk niet giftig voor de plant, maar wel voor de wolluis. Chemisch bestrijdingsmiddel wolluis.
Als de huismiddelen tegen wolluis niet werken, kun je altijd voor een chemisch bestrijdingsmiddel tegen wolluis kiezen. Wolluis wordt vaak verward met wollige dopluis die je de laatste jaren meer en meer hortensia’s belagen. Beide zijn lastig te bestrijden omdat ze zichzelf beschermen met een laagje ‘wol’. Komt er nog maar sporadisch wollige dopluis in je hortensia’s voor dan kun je deze het beste handmatig verwijderen met een vochtige doekje.
Met dit natuurlijk wolluis bestrijdingsmiddel kom je snel van de vervelende insecten af. Je hoeft het product alleen maar op de bladeren van je planten te sprayen en je bent binnen de kortse keren van de wolluis af. Deze insectenspray is ook geschikt voor de bestrijding van andere insecten en kan zowel binnen als buiten gebruikt worden.
Ook ik had mijn prachtige hortensia vol wolluis , bah!
Van alles geprobeerd tot ik de tip kreeg om aan een gewoon bestrijdingsmiddel een scheut afwasmiddel toe te voegen(dit dringt schijnbaar door het witte wol-laagje). Twee à drie keer spuiten en klaar was Kees. De witte vlokjes zitten er nog wel maar de beestjes zijn dood en verschrompelen.
Wolluis (is hetzelfde als dopluis) is het vervelende diertje op je vergeelde planten. Hier kan je lezen hoe je dat doet, wolluis bestrijden. Die wolluis aantastingen, die dit jaar zo veel erger is als andere jaren, heeft ook vooral met de niet-winter te maken.
Volgend jaar kan het heel anders zijn. De struik gaat er niet gelijk aan ten onder nu. Of het moet heel heel erg zijn. Ik zie het heel veel in tuinen waar ik kom. Iedereen heeft er last van.
De naam heeft de wolluis te danken aan de witte, wolachtige afscheiding die de vrouwtjes produceren. Hier zijn zo ook gelijk aan te herkennen in de plant, zie je witte, wollige bolletjes dan is dat vaak een teken van wolluis. Ik kreeg een stek van een Clivia maar die was besmet met wolluis.
Tip: maak een oplossing van spiritus en groene zeep, ongeveer 2dl en voeg daar uitgeperste knoflookteentjes aan toe. Je moet echt blad voor blad behandelen en zonodig herhalen. Let op, wolluis kan erg hardnekkig zijn, dus het is meer standaard dan uitzondering dat ze na deze tijd nog wel (in mindere mate) aanwezig zijn!
Een bestrijdingsmiddel tegen wolluis werkt dus vaak niet goed genoeg. Biologisch bestrijden van wolluis kan wél met behulp van natuurlijke vijanden, waaronder sluipwespen en roofkevers. Royal Brinkman biedt onder andere biologische bestrijders van Agrobio aan die wolluis kunnen bestrijden. Mijn magnolia zit volledig onder de wolluis. Ik las ergens dat het hardnekkige beestjes zijn en je best alle bladeren van de plant verwijderd om ze kwijt te raken.
Dat wil je natuurlijk niet. Deze krachtige en geconcentreerde gelcapsules van Ecokuur veranderen de smaak van planten, zodat de wolluis er niet meer van wil eten. Het middel is natuurlijk en geschikt voor potplanten, gewassen en sierplanten. Promanal-R (tegen hardnekkige luissoorten als dopluis, wolluis en spint). Welke van de bovenstaande producten u ook kiest, het is belangrijk dat u de insecten goed raakt.
De producten zijn een contactmiddel, dus de luizen moeten echt geraakt worden om een effectieve werking te garanderen. Deze lastige insecten kun je direct bestrijden met ECOstyle Promanal-R. Toepassing in de tuin is veilig voor milieu, mens en huisdier.
Dopluis is een algemeen voorkomende plaag die je op veel verschillende planten kunt vinden. Ze danken hun naam aan hun bolvormige uiterlijk.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.